1986年農林水産省入省。中国農業試験場、野菜茶業研究所、食品総合研究所食品機能研究領域長、食農ビジネス推進センター長を経て、2019年4月から現職。2015年から筑波大学グローバル教育院教授。1992年農学博士。機能性食品研究、抗アレルギー緑茶開発に従事。受賞は2013年産学官功労者農林水産大臣賞、2016年日本農芸化学会技術賞、日本食品免疫学会産業賞、2018年日本農学賞等。2016年6月からはセルフ・フードプランニングPF代表として健康長寿社会の実現を目指した活動を展開している
Open innovation: Creating a new health care industry utilizing food
Japanese Medical insurance system faces very difficult situation. It is not sustainable without drastic reform. Healthcare with food is one of the big chances to changes this situation. We introduce some efforts to create new healthcare industries with food.
3F COREDO Muromachi Terrace, 3-2-1 Nihonbashi-Muromachi, Chuo-ku, Tokyo
Muromachi Mitsui Hall, Workshop
November 19, 2019 at 03:00PM - 03:55PM